II redovna skupština UZPS, 26.12.2016.god.

II Redovna Skupština Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) održana je 26.12.2016.godine u Beogradu.

II Redovnoj  Skupštini UZPS  prisustvovali su pored delegata gosti iz Makedonije , Spec.ms Aneta Simonoska , predsednica Asocijacije za dezinfekcija i sterilizacija na Makedonija (DSAM), direktorka BBN Congress Management d.o.o., Branka Bjelica, prof dr Biljana Stojimirović, Klinika za nefrologiju Kliničkog centra Srbije, dr Ivana Filipović, pomoćnik direktora Specijalne bolnica Sokobanja, poštovaoci UZPS kao i brojni članovi Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) .

PredsednicaUdruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) dr Ivanka Adžić  je u Izveštaju o radu naglasila da  UZPS ostvarilo saradnju sa gospodinom Alexom Lopezom, predsednikom kompanije „Interplaner“, Vašington, SAD. Zahvaljujući navedenoj saradnji UZPS je u ime i za „Interplaner“ donirao Infuzionu pumpu Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu. Takođe će zajedno biti realizovana donacija Ginekološko akušerskoj klinici KCS. UZPS je potpisao Sporazum o saradni sa:

  1. Visoka medicinska škola strukovnoh studija – Ćuprija,
  2. Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Hrvatska
  3. Asocijacija za dezinfekciju i sterilizaciju Makedonije
  4. Medicinska škola “Beograd” u Beogradu
  5. Univerzitetska dečja klinika, Beograd
  6. Udruženje osoba obolelih od retkih bolesti i osoba sa invaliditetom
  7. Српско Удружење за Екстракорпоралну Циркулацију и Технологију, SrbSECT
  8. Udruženje za lekovito bilje“ dr Jovan Tucakov“, Sokobanja

U pripremi je realizacija Sporazuma o saradnji sa Fakultetima i Visokim školama zdravstvene struke u zemlji i inostranstvu.

II Redovna Skupština Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) je u skladu sa planiranim dnevnim redom izabrala Vms Sanju Ristić, glavnu sestru Opšte bolnice Ćuprija u Ćupriji  za potpredsednicu Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije, Ivanu Paunović, profesorku engleskog jezika  za predstavnika UZPS za saradnju sa inostranstvom.

Takođe su izabrani članovu Naučnog odbora UZPS koga  čine uvaženi profesori Medicinskog fakulteta u Beogradu, eminentne sestre iz Srbije kao i predstavnici Visokih škola zdravstvene struke.

Takođe su izabrani članovi Stručnog odbora UZPS.

Skupština je donela Odluku  imenu naučno – stručnog  časopisa „ZDRAVSTVENI PROFESIONALAC“ koji UZPS planira da objavi.

 U skladu sa prethodnom odlukom  Skupština je izabrala Uredništvo i Redakcioni odbor časopisa koga čine istaknuti zdravstveni profesionalci medicinske struke iz zemlje i inostranstva kao i novinari.

Predsednica Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) dr Ivanka Adžić, je naglasila da će predstavnici UZPS nastaviti da šire misiju i viziju UZPS kako u zemlji tako i u inostranstvu, kao i da će uložiti svoje znanje iskustvo i energiju kako bi unapredili status i poziciju zdravstvenih profesionalaca u Srbiji.

Održavanje II Redovne Skupštine UZPS podržali su „Zlatiborac“, turistička agencija „Izida Travel“ i poslastičnica „Biljana“ iz Beograda.