Pozdravni govor

II MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM

UDRUŽENJE ZDRAVSTVENIH PROFESIONALACA SRBIJE

Paraćin, 20.10.-22.10.2022.god.

 

Pozdravni govor

 

Poštovane koleginice i kolege, uvaženi saradnici , dame i gospodo,

Koristim priliku da vas pozdravim u ime Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije, predsednice UZPS  kao i u svoje lično ime.

Učinili ste nam izuzetnu čast i zadovoljstvo što ste prihvatili naš poziv za prisustvujete  i učestvujete  u stručnom radu II Međunarodnog simpozijumu  čija tema je „Stručna greška – odgovornost zdravstvenog profesionalca, ustanove, državnih institucija ili neregulisana pravna procedura“

Organizovanje medicinskih naučnih skupova kao što je ovaj današnji sa učešćem eminentnih domaćih i stranih stručnjaka, predstavlja izuzetan doprinos u razvoju i širenju najnovijih dostignća  zdravstvenih profesionalaca bilo da rade u preventivnoj, sekundarnoj ili tercijalnoj zdravstvenoj zaštiti kao i u obrazocnim institucijama.

Ovakvi skupovi sa međunarodnim učešćem od opšteg su inetresa za zdravstvene profesionalce ne samo u našoj zemlji već i u regionalnim naučnim okvirima.

Naš osnovni cilj i zadatak je da u svakom momentu trebamo i možemo što više da pomognemo našim pacijentima, pružimo  im nabolji mogući tretman i lečenje., ali i zaštititimo  ugled  i integritet svakog zdravstvenog profesionalca. Upravo iz tih razloga organizujemo ovakve skupove kako bi razmenili saznanja i iskusva a ujedno i imali priliku za edukaciju mladih kadrova.

Ne treba zanemariti činenicu da nauka u svakom pogledu svakim danom sve više napreduje pa samim tim  medicina i srodne grane se modernizuju i  unapređuju što treba javno reći, pokazati i u praksi primeniti.

Na kraju imam obavezu da naglasim da smo mi kao organizatori Simpozijuma   uložili svoje znanje, iskustvo i i veliki trud kako bi na najbolji mogući  način predstavili i pokazali da smo dobri domaćini ali i iizuzetni zdravstveni  profesionalci .

Zahvaljujemo Ministarstvu zdravlja Rpublike Srbije na pokroviteljstvu, našim uglednim koleginicama iz Paraćina i Ćuprije na nesebičnom angažovanju, spozorima kao i  našim uvaženim  saradnicima kompanije BBN  Congress Menagement  koji pružaju nesebičnu  podršku UZPS od formiranja dio danas.

Još jednom  Vas srdačno pozdravljam, otvaram II Međunarodni simpozijum  i želim uspešan rad prisutnim ičesnicima.

 

-dipl mng Vera Simić