PORUKA PODRŠKE U BORBI PROTIV COVID 19

Poštovani zdravstveni profesionalci, dragi prijatelji u Srbiji i celom svetu,

Pandemija u svetu /epidemija u Srbiji/ izazvana virusom COVID 19 pokazala je značaj i vitalnu ulogu zdravstvenih profesionalaca u ovoj veoma teškoj borbi, učinila nas vidljivim i prepoznatljivim sada u ovom teškom trenutku kada smo svoje lice prekrili maskama

Udruženje zdravstvenih profesionalaca Srbije izražava divljenje i poštovanje zdravstvenim profesionalcima kako u Srbiji tako i celom svetu za svakodnevno uložen trud i rad utemeljen na stručnom znanju i iskustvu kako bi rezultati bili pozitivni po zdravlje građana u ovim teškim vremenima. 

Naporan rad, požrtvovanje, odricanje, bespoštedna rizična borba sasvim sigurno su odlika kako prethodnih dana i nedelja tako i budućih.  Sigurni smo da ćemo sa nepokolebljivom posvećenošću odgovoriti ovom teškom izazovu i svojim znanjem pružiti pacijentima najbolje moguće lečenje i negu uz maksimalan oprez da sačuvamo svoje zdravlje od infekcije, primenjujući preporučene mere uz korišćenje zaštitne opreme.

Naše stručno znanje i iskustvo, samopoštovanje, emocionalna zrelost, vera u sebe i druge, jednostavnost, skromnost, verodostojnost, mudrost uma i srca, ljubav i profesionalno ispunjenje čine da smo spremni da rešavamo teške probleme, ali ne na ličnu štetu već u korist života i zdravlja svih nas.

Zdravstveni profesionalci znaju da prevencija spašava više života nego lečenje, znaju svoju vrednost, a sada je pojava COVID 19 učinila da građanima, starim i mladim, političarima, svim ljudima na svetu postane jasno koliko vrede zdravstveni profesionalci i da je ulaganje u zdravstvo  ulaganje u život. Ova teška vremena su učinila da čovečanstvo postane svesno da se dosadašnji „sistem vrednosti“ mora korigovati u korist zdravlja jer je život vrednost koja nema cenu.

Udruženje zdravstvenih profesionalaca Srbije očekuje da bezbednost zdravstvenih profesionalaca bude prioritet u ovoj teškoj borbi sa epidemijom jer aktivnim i marljivim radom svojih članova daje maksimalnu podršku lečenju i nezi bolesnih kao i suzbijanju širenja bolesti.    

Naša misija i vizija je prepoznatljiva po činjenici da nam je prioritet obrazovanje i edukacija usmerena ka unapređenju kvaliteta života kako stanovništva tako i zdravstvenih profesionalaca.      

Znamo svi da će ovi teški momenti proći, ali nikada više ne smemo dozvoliti da postanemo vidljivi sa maskama na licu već  učinimo da naša stručnost, znanje, pamet, lepota i svetlost našeg lica ostane vidljiva svakog trenutka u  vremenu budućem.

Udruženje zdravstvenih profesionalaca Srbije

Оставите одговор