Vesti

Poruka povidom tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

Poruka povidom tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u  Beogradu

Jutro, 3.maj 2023.godine, vest o nezapamćenom zločinu, teškom, crnom danu za Srbiju. Srca su nam slomljena zbog tragedije koju je izazvalo dete koje je  ubilo osmoro dece, zaposlenog obezbeđenja, ranilo šestoro dece i nastavnicu kojima se doktori bore za život. Očevim pištoljem dete je hladnokrvno, mirno bez milosti ubilo i ranilo svoje drugarice i drugove.

 I pitamo se šta znači odličan đak iz dobre porodice?????  Pripremio spisak za odstrel,uzeo očev pištolj, otišao u školu,  počinio masovno ubistvo, pozvao policiju i predao se. Kako je to sve znao „dečak iz dobre porodice“?

 Ko je kriv za tragediju?

Gde mi to živimo?

 U zemlji u kojoj dominira rijaliti program, nasilje iz medija, crna hronika, promocija kriminala.  U zemlji u kojoj su nastavnici i učitelji poniženi, u zemlji u kojoj đaci nemaju poštovanja prema nastavnicima,  izmaknu  stolicu nastavnici……i  nikom ništa. Izgleda u zemlju u kojoj je za tragediju odgovoran „neko tamo“.

Nažalost, stradala su naša deca, od ruke školskog druga, sada  deteta  masovnog ubice.

Upitajmo se, gde smo smo mi kao društvo?

 Opomena svima nama na najstrašniji mogući način.

Iskreno saučešće porodicama ubijene dece. Neka Bog podari carstvo nebesko ubijenoj deci, a njihovim najmilijima nadljudsku snagu da opstanu u ovoj teškoj tragediji.

Povređena deca i njihova nastavnica koji se bore za život, neka se uspešno oporave, a svi oni u narednom periodu da dobiju neophodnu psihološku pomoć. 

Uspostavimo prave vrednosti kojima ćemo vratiti ugled obrazovanju i nastavnicima, a deci obezbediti suigurnost u odrastanju i školovanju.

Naša Srbijo, naš Beograde,  naš narode, mi to možemo.

Udruženje zdravstvenih profesionalaca Srbije UZPS

 

 

 

 

 

 

 

III redovna Skupština UZPS

U subotu, 09.12.2017.god. u 12h u Pliklinici Kliničkog centra Srbije održana je III redovna Skupština Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije ( UZPS).

Sednicom je predsedavala predsednica UZPS dr Ivanka Adžić, potpredsednica dipl mng Vera Simić i VMS Spomenka Stanojković. Predsednica je prezentovala dosadašnje rezultate rada kao i planove UZPS za 2018.god.

II redovna skupština UZPS, 26.12.2016.god.

II redovna skupština UZPS, 26.12.2016.god.

II Redovna Skupština Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) održana je 26.12.2016.godine u Beogradu. II Redovnoj Skupštini UZPS prisustvovali su pored delegata gosti iz Makedonije , Spec.ms Aneta Simonoska , predsednica Asocijacije za dezinfekcija i sterilizacija na Makedonija (DSAM), direktorka BBN Congress Management d.o.o., Branka Bjelica, prof dr Biljana Stojimirović, Klinika za nefrologiju Kliničkog centra Srbije, dr Ivana Filipović, pomoćnik direktora Specijalne bolnica Sokobanja, poštovaoci UZPS kao i brojni članovi Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije (UZPS) .